Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

Körmendi bronzmeccs a döntőben

2013. június 16. 20:52:21  nyomtatási kép

Újabb országos siker

  Már az is szép eredmény, hogy hazánkban egyedülálló módon immár harmadik éve két körmendi általános iskolás kosárcsapat bejut az Országos Diákolimpia döntőjébe. Az idén egymással került szembe a Kölcsey Utcai Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola IV. korcsoportos csapata az elődöntőben és a bronzmeccsen.
  Június 3-tól 9-ig Mezőberényben rendezték nyolc csapat részvételével az Országos Diákolimpia döntőjét. E rangos megmérettetésnek már harmadik éve résztvevője a Kölcsey és az Olcsai csapata, és egyetlen más magyar város sem büszkélkedhet azzal, hogy hasonlóképp két csapata is az országos döntőbe került volna. A kölcseysek egy csoportba kerültek az olcsaisokkal, és 97:67-re legyőzték őket, majd a Kaposvárt 80:56-ra verték, a Szolnokot pedig 115:101- re sikerült felülmúlni. Az olcsaisok a Kaposvárt 96:76-ra, a Szolnokot 90:87-re győzték le. A csoportjuk első helyén a Kölcsey, a másodikon az Olcsai végzett. A kölcseysek a döntőbe jutásért a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapatával játszottak, és sajnos 3 ponttal kikaptak, igaz ugyan, hogy a döntőt is a fővárosiak nyerték. A párhuzamos helyosztón az olcsaisok a későbbi ezüstérmes Nyíregyházától szenvedtek 103:61-es vereséget. A bronzért a Kölcsey és Olcsai párharca 91:85-et játszott. Óriási siker, hogy a Kölcsey diákjai bronzzal térhettek haza, az olcsaisok pedig az ország legjobb 4. csapata lett!
  A csapatok tagjai - Kölcsey: Németh Ákos, Murai Gábor, Csák Máté, Csillag Mátyás, Pantali Dániel, Ésik Levente, Veszprémi Bence, Vargovics Tamás, Kártyás Sebestyén, Zsebe Máté, Láng Zsombor, Faragó Zsombor. Edző: Németh Istvánné, Érsek István. Olcsai: Affiah U. Godwin, Horváth Dániel, Jáger Xavér, Márkus Bence, Molnár Levente, Németh Levente, Oroszi Bence, Rácz Richárd, Recetár Róbert, Varga Miklós, Várnagy Dominik. Edző: Kercsmár Jenő, Érsek István. Azért mindkét csapat edzője Érsek István, mert ő az egyesületi edzőjük is. Kiváló szakmai munkája mellett arra is fordított időt, hogy ő is részt vegyen a mérkőzéseken, és segítse a körmendi gyerekeket. Az All Star csapat tagjai közé választották Molnár Leventét (OLcsai) és Németh Ákost (Kölcsey). A csapatok legjobbjai: Németh Levente (Olcsai) és Zsebe Máté (Kölcsey) lettek.

Csihar Tamás