Országos döntőben kis matekosaink

2012-10-26 17:46:32


A Bolyai Matematika Csapatversenyt az idei tanévben az Összedolgozási Képesség Fejlesztéséért Alapítvány (röviden: ÖSSZKÉP Alapítvány), a Veres Péter Gimnázium és Nagy-Baló András rendezi.
A verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. A szervezők lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a gyerekek átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

A versenyen azonos iskolába járó 3-8. osztályos tanulók évfolyamonként szerveződő 3-4 fős csapatai vehetnek részt (egy iskolából akárhány csapat indulhat). A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kell választania.

A megyei fordulón - melyet október 12-én rendeztek - 138 csapat versenyzett, köztük 14 kölcseys. 50 versenyzőnk közül 15-en kaptak meghívást - felkészítő nevelőjükkel együtt - az ünnepélyes eredményhirdetésre. Csak annyit tudtak, hogy az első hat hely valamelyikén végeztek. Óriási meglepetésre 3. osztályosaink első helyezést értek el, így bejutottak a november 24-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe.

 

Eredmények

 

helyezés

évfolyam

csapatnév

tagok

felkészítő nevelő

I.

3.

Matek számok

Benedek Bence
Mogyorósy Szonja
Sánta Dávid

Némethné Marton Dóra

II.

7.

Számdarálók Kártyás Sebestyén
Rábai Barnabás
Töltl Soma
Vargovics Tamás
Balikó Miklós

V.

4.

Okoskodók Cziráki László
Varga Anna
Varga Pongrác
Vásárhelyi Szabolcs
Papp Zoltánné
Rózsás Márta

V.

8.

Flipper Dobos Dorina
Nagy Martin
Németh Kíra
Stojcsics Viktória
Kovácsné Dolgos Edit

 

Eredményhirdetés után a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium dísztermében

Gratulálunk!

További képek a <<<képgalériában>>>.