Témahét

2012-10-14 17:38:04


Kattintson a képere !"Itt van az ősz..."

Ezzel a mottóval indul hétfőn a Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felső tagozatán az egy hetes témahét 2012. október 15-tõl 18-ig.

A tanítási órákon, a délutáni foglalkozásokon, a meghirdetett pályázatokon az ősz témakörével foglalkoznak a tanulók. Hétfőn gyalogtúrára indulnak a diákok, előre megadott feladatokkal járkálnak a Várkertben, Dobogón vagy Hegyalján, a helyszínt a gyerekek az osztályfőnökkel együtt határozzák meg. Útjukról, megfigyeléseikről, méréseikről útinaplóban számolnak be.
Játékos csapatversenyek zajlanak a témában több tantárgyból is a délelőtti órákon, így a nem hagyományos óraszervezési módszerek kerülnek előtérbe.
A témahét mellet most már hagyományosan megszervezi az iskola a

14. NYELVEK HETÉT

szintén ebben a témában. Fotó-, versíró- és illusztrációs pályázatokat hirdetett meg az idegen nyelvi és humán munkaközösség.
A kedd délutáni angol és német nyelvi szövegértési versenyekre több iskola is nevezett, még a határon túlról is. Ilzből és Dobronakról is érkeznek vendégek.
Szerdára őszi hangulatú dekorációkat kell készíteni az osztályoknak, megkezdődik a sütögetés.
Minden osztály egy régi, a gyerekek által alig ismert süteményt, kukoricamálét süt.
A versenyek eredményhirdetésére, a pályázatokra és az órai munkákból készült kiállítás megnyitójára csütörtök délben kerül sor. Délután játszóház lesz több helyszínen, pl. diótörés, aszfaltrajz, játékos-zenés mozgás, játékos idegen nyelvi feladatok megoldása, táncház ... szerepel a programok között. A zenét a Boglya együttes adja.

<<< Részletes program >>>