Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu
· Ökoiskola
előzőBeszámoló 2020/2021    Beszámoló 2018/2019következő

Események 2019-2020 tanév

„e-figyelő” kiállítás a Kölcseyben


Február első hetében 4-8.évfolyamos diákjaink az e-figyelő kiállításon ismerkedtek meg az elektronikai eszközök árnyoldalaival.
Nap, mint nap használunk elektronikai eszközöket (mobiltelefon, számítógép, laptop), amelyek gyártásának hátteréről azonban kevés információval rendelkezünk. Ezeknek az eszközöknek jelentős globális környezeti és társadalmi hatásai vannak: környezeti terhelések, a bányákban és a gyárakban dolgozók egészségügyi, társadalmi és szociális szempontjai, illetve az e-hulladék és újrahasznosítás kihívásai. Ez az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, amely folyamat mögött alacsony szintű szabályozás áll. A kiállítás ezeket a problémákat mutatta be az előállítás egész folyamatán keresztül: az alapanyagok bányászatától a gyártáson és az esetleges újrahasznosításon keresztül, egészen a hulladéklerakóig.
A Fenntarthatóság Felé Egyesület (FFE) készítette, a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért hozta el iskolánkba, ezt a nagyon tanulságos bemutatót.
Köszönjük a sok új ismeretet, amit a kiállításon kívül az ajánlott filmek megtekintése során nyertünk! A tanulók számára eljuttatott vetélkedő és kvízjátékok, puzzle bebizonyította, hogy gyerekek ismételten újat tanulhattak és újabb lépést tettek a fenntartható fejlődésért felelős gondolkodás felé.