Kölcsey Utcai Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: kolcsey.altalanosiskola@kormend.hu

Koronavírus - szülői tájékoztató

2020. március 25. 10:35:55  nyomtatási kép

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

Immár 10 napja – nagyon jó döntést követően - „ otthoni karanténban vagyunk”.

Közösen rajtunk múlik, hogy milyen sikeresen folytatódik a tanév. A pedagógusok igyekeznek átállni a digitális tanítás leghatékonyabb módjaira.

 SZERETNÉNK EGY MINDENKI –EGÉSZ ISKOLA ÁLTAL HASZNÁLHATÓ KÖZÖS DIGITÁLIS FELÜLETET MŰKÖDTETNI.

A Google Classroom-ot kívánjuk hasznosítani. Néhány technikai gond merült fel az egész intézmény /pedagógusok-tanulók együttes csatlakozása és a használatának kapacitása kapcsán. A felület rendszergazdájával együtt dolgozunk azon, hogy iskolai szintre kiterjesztve mi is használni tudjuk.

Már néhány pedagógusunk korábban is használta ezt a rendszert. Most továbbiak is kísérleteznek rajta. ÁTMENETI IDŐSZAKBAN vagyunk. Amint általános érvényűen indíthatóvá válik, akkor a csatlakozással, majd a működés során- főleg az elején - a pedagógusainkból és a rendszergazda részvételével megalakított csoport tagjai fognak segítségünkre lenni.

A classroom felület gondozására, valamint Önök és a diákjaink felé a kapcsolat tartására Kovácsné Dolgos Edit tanárnőt kértem fel, aki a rendszerrel kapcsolatban tájékoztatókat fog közvetíteni.

A Kréta rendszer eddigi használata nem módosul. Vagyis a pedagógusok a felületeken vezetik az órákat. Jelölik a tananyagot és a Házi feladat fülön részletesen, vagy hivatkozással az egyéb elérhetőségekre rögzítik az otthoni feladatokat. A Kréta napi szintű megtekintésére felhívom a figyelmet!

Mi is tudjuk, hogy az átálláshoz nem csak nekünk, pedagógusoknak, hanem Önöknek kedves szülők és Nektek is tanulóink- időre és türelemre van szüksége.

Kérem én is a pedagógusokat a fokozatos terhelés betartására /lassúbb haladási tempóra, a gyakorlások, ismétlések biztosítására, a feladatok számának és nehézségi fokának átgondolására, azok ütemezésére/.

Azokat a tanulókat is kérem a rendszeresebb munkára, akik eddig kevésbé teljesítették a napi feladataikat!

 Köszönet és dicséret minden szorgalmas Diáknak és Szülőnek!

Továbbra is kérem, hogy mindenki vigyázzon magára és egymásra!

Üdvözlettel:

Mészáros Árpád

intézményvezető

2020. 03. 25.