Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

Nyelvek Napja 2018.december 15-én

2018. december 19. 08:16:38  nyomtatási kép

Nyelvek Napja 2018.december 15-én

 

A humán munkaközösség szervezésében a szombati tanítás nélküli napon került sor a Nyelvek Napja rendezvényre az iskola felső tagozatos tanulóinknak. Többször is téma volt a nyelv, a magyar és az idegen nyelvek használata.

 

Vendégünk volt iskolánk egykori diákja, Mihály Péter, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze, aki a színház, a magyar nyelv szeretetéről beszélt. Elmesélte, hogyan indult a színészet iránti rajongása a körmendi KASZT tagjaként, hogyan lett Zalaegerszegen színész. Temperamentuma magával ragadta a gyerekeket, sorra jöttek a kérdések hozzá.

Egy másik helyszínen szintén volt Kölcseysek meséltek a nyári finnországi élményeikről. Heinävesiben tölthettek el egy pár szép napot. Boldizsár Nóra, Gulyás Szilvia és Szabó Dóra a Kölcsey Gimnázium diákjai jöttek el hozzánk, érdekes beszámolót tartottak útjukról.

Ezután a játékos idegen nyelvi csapatversenyek következtek, amelyen minden jelenlévő tanulónk részt vett. Angol és német nyelvű feladatokat kaptak és oldottak meg a diákok.

Befejezésül Szabó Gergő és Walter Alexander 7.a osztályos tanulók is érdekes képekkel készültek, társaiknak meséltek. Gergő legszebb nyaralásáról mesélt, amelyet  rokonainál töltött Kaliforniában és New Yorkban. Alexander Szerbia elvarázsolt szépségeiről beszélt, hiszen onnan származik.>>> Képek <<<