Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

A "Mozdulj!" irodalmi pályázat első helyezett pályamunkáját Varga Orsolya írta

2017. december 22. 11:08:05  nyomtatási kép
A "Mozdulj!" irodalmi pályázat első helyezett pályamunkáját Varga Orsolya írta:

Megéri-e mozogni?
Mindenki szeret sportolni . Aki nem, az most álljon neki!
A sportolás a világ legjobb tevékenysége. Foci, kosár, kézilabda , tenisz, és még sorolhatnám a többnél- több sportot…Azért jó sportolni, mert kiszellőztetheted a fejedet, és jó érzés, mondjuk, mikor futsz, a szél belefúj a hajadba , és érzed, hogy jó a széllel száguldani . A biciklizés is egy sportág. Biciklizni is nagyon jó, mert egészséges, kimozdít egy kicsit a minden napokból. Még jobban teszed, ha reggel az iskolába biciklivel mész, vagy mondjuk a munkába. Akkor már reggel felfrissülsz, és sokkal jobban érzed majd, magad a nap hátra lévő idejében. .
Sportolj sokat!! mert sportolni jó!! A sport egy élet. Egy másik élet, amelyet te alakítasz nem kell élned semmitől senkitől. Mert azaz élet csak a tied… A TE SPORT ÉLETED. Megéri-e sportolni? szerintem megéri…nagyon is…
Mindenképpen sportolj! Vidd el a kutyádat sétálni, az is kimozdít és még jobb, ha futsz mellette. Javítja a közérzeted, és a kutyád is szabadabb, BOLDOGABB LESZ. Az is sportolás. TŰZZ KI EGY CÉLT ÉS ÉRD EL! Mert nem hiába sportolsz. Van értelme. tedd az egészséges és jó életért!. A te életedért. Hogy ne minden nap ugyan azt tedd! Hanem ezen a napon legyen valami különleges valami új, valami más !Ha hazaérsz , ne egyszerre kapcsold be a TV-t, vagy elővedd a telefonod, vagy laptopod vagy bármilyen elektronikus eszközöd. hanem menj el a barátaiddal a focipályára focizni, vagy a parkba…
Vagy kosarazni. meglásd, utána sokkal jobban fogod magad érezni. és a tanulás is sokkal jobban megy utána . Én is sportolok. kézilabdázom a barátaimmal a Körmendi kézilabda klubban . És nagyon jól érzem magam itt. Minden héten megyek, és fejlődöm. Az elején nagyon nem tudtam kézizni , most már büszkén mondom hogy sokkal jobb vagyok . Azóta, mióta elkezdtem kézizni, sokkal jobban tanulok, sokkal jobban látok, hallok . Sokkal jobban érzem magam. Régen nehezebben tanultam, minden nap órákig . Mostanság fél óra is elég egy anyag megtanulásához.
NE AZÉRT SPORTOLJ, mert fogyaszt, hanem azért, hogy szeress sportolni, mozogni . Ha sportolsz, elmehetsz különféle helyekre. Új emberekkel találkozol. Új barátokat ismerkedsz meg.
Szóval megéri-e mozogni? Szerintem, meg. És remélem, szerintetek is.
Ha rádöbbentél erre, akkor mostantól sportolni fogsz! És ha sportolsz, csak így tovább, folytasd, ameddig lehet! 
Készítette: Varga Orsolya