Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

Közzétesszük egyik tehetséges diákunk szatirikus karácsonyi írását.

2017. december 22. 10:24:44  nyomtatási kép
Közzétesszük egyik tehetséges diákunk szatirikus karácsonyi írását. Lukács Anna a nyolcadikos emelt magyar csoport tagja, sokat olvas és nagyon jól ír is! Íme az írása:

Lukács Anna: A hal nem hús
Miért nem eszünk halat? Erre csak azt tudom válaszolni, hogy a hal nem számít húsnak, és mi köztudottan húson és krumplin élünk (meg kólán, de az más téma).
Itt egy példa: anyukám 24-én reggel egy élő tükörponttyal jött haza (bár inkább dél körül szokott hazajönni a boltból) A reakciók a következők:
Öcsém:
- Fúj anya ez büdös!
A mostohaapám:
- A szomszédnak hoztad?
Én:
- És ezt ki fogja megenni, mert mi nem, az biztos!
Erre azt mondja anyukám:
- Egy kis újítást akartam karácsonyra, mert mindig rántott hús van.
Először is, anyukám újításai nem mindig sikerülnek, mondjuk úgy 10-ből 0,5-ször. Másodszor nem szeretjük a karácsonyt. Harmadszor apukámnál minden karácsonykor hal van, nincs hús, ráadásul még ennem is kell belőle. Undorító az íze, a szaga, mindene. Mi csak a hekket esszük meg, és néha a tonhalat is. Bár én a lazacot is megeszem, de csak a sushiban. Anyukám megeszi a pontyot is, de évente csak 1-2 alkalommal. Tehát következtetésképpen a tükörpontyot valaki más enné meg, mi meg rántott karajt és rántott csirkemellet ennénk marhahúslevessel, amiben van egy csomó sült hús.
Ilyen egy húsimádó család és egy tükörponty viszonya. Gyanítom, hogy mi soha, semmilyen formában nem fogjunk megenni a tükörpontyot, mert Jézus is megmondta, hogy a hal nem hús.