Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

Diákolimpiai sikerek

2011. június 29. 20:17:27  nyomtatási kép

Büntetőkkel maradtak le a dobogóról focistáink

Óriási bravúrt vittek véghez intézményünk III. korcsoportos /1998. után születettek/ labdarúgói. Ők képviselték Vas megyét, a várost és az iskolát a megyei megnyerése után, a Miskolcon megrendezett labdarúgó diákolimpia országos döntőn 2011. június 15-18-án. A Kék Sünik ULC-re épülő csapattól már a megyei verseny megnyerése is óriási tett volt, hisz ebben a korcsoportban szereplő csapatban kevés a korosztályos focista (három 1998-ban született gyerek). Az együttes többi tagja 1999 és 2000-ben született. Ezért kevés eséllyel utaztak a borsodi megyeszékhelyre, inkább a tisztes helytállás volt a cél. Ez nem így történt. A gyerekek feltették a koronát az egész éves teljesítményükre az országos negyedik hellyel.
A csapatból többen kiemelkedtek: Sály Péter, Gelányi József, Vásárhelyi Attila, Veszprémi Bence, Szakasics Balázs, Tóth Dávid és Velekei Bence. De a többiek is nagyon sokat hozzátettek a sikerhez. Sály Pétert beválasztották az országos döntő válogatottjába is.

A csapat tagjai:
Gelányi József, Szakasics Balázs, Sály Péter, Vargovics Tamás, Vásárhelyi Attila, Velekei Bence, Nagy Valdemár, Petrovics Bálint, Murai Gábor, Veszprémi Bence, Dávid Nataniel, Horváth András, Albert Gergő, Tóth Dávid.

Felkészítő nevelő: Kutasi Tibor

 

Kevésen múlt kosarasaink négy közé jutása

Az egyik meghatározó játékosát, Németh Ákost sérülés miatt nélkülöző kosárlabda csapatunk is jól helytállt a III. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia országos döntőjében. A későbbi bajnok bajai Eötvöstől 71-30-ra kapott ki, de utána nagy csatában maradt alul a kaposvári általános iskolával (60-71) és a Sugovicával (66-69) szemben. A helyosztóra Kártyás Sebestyén is megsérült, két játékos a focicsapatban szerepelt, így a szerencsiek elleni 82-72-es vereséggel nyolcadikként végeztek a kölcseysek.

A csapat tagjai:
Csák Máté, Csefkó Áron, Ésik Levente, Faragó Zsombor, Kártyás Sebestyén, Láng Zsombor, Murai Gábor, Pantali Dániel, Rábai Barnabás, Vadász Zoltán, Vargovics Tamás, Zsebe Máté.

 Felkészítő testnevelő: Németh Istvánné

 Gratulálunk!