Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

Negyedik hely az országos diákolimpiai labdarúgó tornán

2009. június 02. 14:15:03  nyomtatási kép

Országos negyedik helyezést ért el az országos diákolimpiai labdarúgó tornán az I. korcsoportos csapat

A körmendi Kölcsey Utcai általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény I. korcsoportos (2000. után születettek) labdarúgói képviselték Vas megyét a megyei megnyerése után, a Fonyódligeten megrendezésre került labdarúgó diákolimpia országos döntőn 2009. május 26-28-án. A Kék Sünik ULC-re épülő csapatról már a megyei versenyen is látni lehetett, hogy kitűnő erőkből álló és jól felkészített társaság.

Minden esély meg volt rá, hogy az országoson is beleszólnak majd a végső helyezésekbe. Ez így is történt. Az országos döntő mezőnyét négy 5 csapatos csoportra osztották a szervezők. (19 megyei győztes és a budapesti győztes) A csoportmérkőzéseket nagyon jól kezdték a gyerekek, hisz a Százhalombatta és a Gyöngyös csapatait sima mérkőzésen verték 2:0 arányban. A gyerekek hamar felvették az országos torna ritmusát. Aztán a harmadik mérkőzésen már nehezebb ellenfél várt a gyerekekre. A Pápa csapatát a Kölyök-Liga sorozatból jól ismerte a körmendi alakulat. A pápai gyerekek haraptak és javuló játékot nyújtottak, hiszen az első két fordulóban kikaptak. Ennek ellenére gól nélküli döntetlen lett a vége. Ezzel a körmendi gyerekek bejutottak a legjobb nyolc közé. Az addig veretlen Bonyhád volt a következő ellenfél. A magabiztosan minden mérkőzésüket megnyerő ellenfél ellen nagyon jó mérkőzést játszott a csapat egy nagyon vitatható találattal, nagy bírói műhiba végén szenvedtek vereséget. A Bonyháddal együtt így a kölcseys gyerekek jutottak tovább a csoportból. Másnap már a legjobb négy közé zajlottak a küzdelmek. A Lajosmizse csapatát kapta ellenfeléül a csapat. Az egyenes kiesésre játszott találkozó nagyon jó színvonalú mérkőzést hozott, ahol jobb volt a körmendi csapat, és Nagy Valdemár jól eltalált szabadrúgásgóljával meg is nyerte a mérkőzést teljesen megérdemelten. A döntőbe jutásért a Budapest-Etalon Sportiskola együttese ellen kellett pályára lépni. A budapesti csapat kiemelkedett a mezőnyből. Minden mérkőzését nagy gólkülönbséggel nyerte. Ennek ellenére a körmendi gyerekek az első félidőben nagyon jól fociztak. Sajnos a második félidőben aztán nagyon elfáradtak. (A csapat fele 2001-es születésű volt.) Ez aztán gólokban is jelentkezett és a későbbi győztes budapesti csapat 5:0-arányban nyert. A harmadik helyért vívott találkozón aztán a gyerekek már hit és erő nélkül léptek pályára és kaptak ki 2:0 arányban és lettek az országos döntőben 4 helyezettek. A csapat az harmadik helyért vívott mérkőzés kivételével az egész országos bajnokságon nagyon motíváltan és jól játszott.. A gyerekek feltették a koronát az egész éves teljesítményükre az országos negyedik hellyel.

A csapatból többen kiemelkedtek teljesítményükkel. Többek között Holdosi Zsolt, aki nagyon jól és eredményesen védett. Vargovics Tamás és Szakasics Balázs nagyon jól mozgatták a csapatot. Nagy Valdemár védő munkája is kiemelkedő volt a tornán.

A csapat tagjai:

Holdosi Zsolt, Dihen Máté, Szakasics Balázs, Bándoli Kristóf, Balogh Jácint, Vargovics Tamás, Vásárhelyi Attila, Horváth András, Nagy Valdemár, Velekei Bence, Kuchta Kevin.

Edzö: Kutasi Tibor


Szintén az országos döntőben játszott és képviselte az intézményt, a várost és a megyét a II. korcsoportos (1998-ban született) gyerekek csapata is. Ezt a döntőt is Fonyódligeten rendezték rögtön az első korcsoportos döntő után május 28-30 között. Sajnos ebben a korcsoportban csak 4 gyerek volt korosztályában. A többiek fiatalabb születésűek. (1999, 2000) Ez meglátszott fizikailag is. Ráadásul a sorsolás sem volt kegyes a gyerekekhez. Ennek ellenére nem okoztak csalódást. A későbbi győztes Szeged (0:3), a Nagykanizsa (3:3), a Hajdúszoboszló (2:3) és a Komló (0:2) csapata ellen is helytálltak. A viharos erejű szélben, a nagyon hűvös időben zajló országos döntőben a fizikailag erősebb gyerekek és csapatok értek el jobb eredményt. (Azok a csapatok nyertek, akik széllel háttal kezdték a mérkőzéseket.) A gyerekek végül a 19. helyen végeztek az országos döntőben, miután a Komárom csapatát 5:4 arányban megverték a helyosztón. De már most látszott, hogy jövőre az 1999-es korosztályú országos döntőben újra esélyes az elmúlt évben országos döntőben 3. helyezést elért csapat. A gyerekek minden elismerést megérdemelnek.

A csapatból Veszprémi Bence, Vargovics Tamás, Tóth Dávid és Sály Péter játéka emelkedett ki.

A csapat tagjai:


Gelányi József, Zancsics Milán, Veszprémi Bence, Németh Gergő, Sály Péter, Tóth Dávid, Péter Ábrahám, Dávid Nataniel, Háder Adrián, Vargovics Tamás.

A csapat edzője: Kutasi Tibor