Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola
9900 Körmend, Kölcsey u. 12.
telefon: 94/594-398
e-mail: bblkai@martinus.hu

Megyei bajnoki cím a diákolimpián

2009. május 07. 14:13:20  nyomtatási kép

Két korosztály is az országos döntőben a diákolimpián

A körmendi Kölcsey Utcai általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény I. korcsoportos / 2000. után születettek / labdarúgói képviselték a várost a Celldömölkön megrendezésre került labdarúgó diákolimpia megyei döntőn 2009. május 5-én.

A Kék Sünik ULC-re épülő csapatról már a selejtezőkön és több tornán, versenyen is látni lehetett, hogy kitűnő erőkből álló és jól felkészített társaság. Minden esély meg volt rá, hogy a megyei döntőn is beleszólnak majd a végső helyezésekbe. Ez így is történt. A megyei döntő mezőnyét 2 4 csapatos csoportra osztották a szervezők.) A csoportmérkőzéseket nagyon jól kezdték a gyerekek, hisz a szombathelyi Zrínyi csapatát sima 3:0 arányban verték. A gyerekek nem adták alább torna többi mérkőzésen sem. A második mérkőzésen könnyedén verték a répcelaki Móra iskola csapatát. Majd a csoport utolsó mérkőzésén a sárvári Gárdonyi iskola adta meg magát a körmendi gyerekeknek. A négyes döntőbe csoport elsőként bejutó társaság a celldömölki Eötvös iskolával játszott idegőrlő mérkőzést. Szerencsére, ha egy góllal is, de nyertek 4:3 arányban. A mindent eldöntő mérkőzésen a kőszegi Bersek iskola volt az ellenfél. Amelyik csapat győz, az a megyei bajnok. A döntetlen a kölcseys gyerekeknek lett volna jó. Nos, a körmendi gyerekek semmit nem bíztak a véletlenre és simán, nagyon jó játékkal 3:1-re nyertek és lettek megyei bajnokai a korosztályuknak. Ez azt is jelenti, hogy ők képviselik a megyét a fonyódligeti országos döntőben 2009. május 27-28-án. A csapatból kiemelkedett játékával Szakasics Balázs, Vargovics Tamás és Velekei László.

A csapat tagjai: Holdosi Zsolt, Nagy Valdemár, Szakasics Balázs, Horváth András, Balogh Jácint, Vargovics Tamás, Dihen Máté, Bándoli Kristóf, Kuchta Kevin, Velekei Bence.

Edző: Kutasi Tibor

Szintén a II. korcsoportos diákolimpián szerepelt az 1998 után született gyerekek iskolai csapata Sárváron, május 6-án. A cél itt is a diákolimpiai országos bajnokságra való kijutás volt. A lebonyolítási szisztéma ugyan az volt, mit az I. korcsoportos gyerekeknél. (Két 4 csoport) A csoportmeccsek nagyon jól sikerültek a gyerekeknek. A celldömölki Eötvös iskola csapatát 6:2 arányban gázolta el a csapat. A répcelaki Móra csapatát magabiztosan 4:1 arányban verték. Majd a csoport utolsó mérkőzésén a sárvári Nádasdy iskolát 4:2 arányban gyűrték le.
A négyes döntő aztán horrorisztikusan alakult. A körmendi gyerekek a celli eredményüket hozták magukkal. A következő ellenfél a Ják csapata volt és egy nagyon színvonalas és változatos mérkőzésen 6:3 arányú vereség lett a vége. Az utolsó mérkőzésen aztán 3:3 arányú döntetlennel fejezték be a megyei döntőt a szombathelyi Zrínyi iskola ellen. Így mind a 4 csapatnak 4-4 pontja lett és a keresztbe verések miatta gólkülönbség döntött a jáki csapat mellett 1 góllal. A kölcseys gyerekek a 2. helyen végeztek. Ennek ellenére ők is ott lehetnek a 2009. május 29-30-án tartandó országos döntőn Fonyódligeten. Az együttesből Sály Péter, Németh Gergő játékát lehet kiemelni. De voltak jó pillanatai Tóth Dávidnak és Gelányi Józsefnek is.

A csapat tagjai: Gelányi József, Dávid Nataniel, Németh Gergő, Veszprémi Bence, Péter Ábrahám, Háder Adrián, Sály Péter, Faragó Zsombor, Zancsics Milán, Tóth Dávid, Földesi Tamás.

Edző: Kutasi Tibor